Vier nieuwe korte keten initiatieven

 

 

 

In de zomer van 2019 gingen we op zoek naar landbouwers met interesse in de korte keten. Uiteindelijk vonden we 7 gepassioneerde akkerbouwers. Sommigen hadden al jarenlange ervaring in het telen van baktarwe, voor anderen was het iets totaal nieuws. 


In een volgende fase werden de landbouwers samengebracht met de maalderij en bakkerijen. Allen willen ze lokaal en transparant werken en hechten ze een groot belang aan de eerlijke prijs die de landbouwer voor zijn product moet krijgen. 


Het resultaat zijn vier prachtige initiatieven.

Ontdek hier hun verhaal!

Inspirerend voorbeeld

 

 

Tijdens de tweede stuurgroepvergadering werd er een klein beetje geschiedenis geschreven. Twee stuurgroepleden vonden elkaar en vormden het eerste echte korte keten partnerschap naar aanleiding van dit onderzoek. 


Jack Knapen (bakker) besloot volledig over te schakelen op de lokale tarwe van Noël De Causmaecker (teler). Na de zoektocht naar een lokale maalderij die dezelfde visie deelde, zullen de lokale broden van Jack vanaf oktober beschikbaar zijn!


Daarnaast werkt Bakkerij Knapen ook al jarenlang samen met lokale fruittelers en een lokale roggeteler. Inspirerend!