DYCKBROOD

Dyckbrood

VAN DEN AKKER RECHT NAAR DEN BAKKER

Op de akkers van boer Noël en boer Steven vind je al jarenlang baktarwe terug. Deze doorwinterde telers kennen de knepen van het vak om hoogwaardige baktarwe te telen als geen ander. Wanneer deze grondstof vakkundig vermalen wordt door Molens Dedobbeleer wordt een meel verkregen van topkwaliteit. 


De ambachtelijke bakkers uit dit initiatief verwerken de grondstof tot unieke artisanale broden met en zonder lijnzaad. 


De landbouwers zaten mee aan tafel bij de ontwikkeling van dit product. Het zal dan ook niet verbazen dat de naam 'Dyckbrood' net bedacht werd door een van hen. Of om het met de woorden van Noël te zeggen: "geen gezeik, een brood als een dijk!"

Filmpjes

René en Ella Dedobbeleer over de verbondenheid tussen de korte keten partners van het Dyckbrood

Steven en Noël vertellen over de tarwe voor het Dyckbrood en hun visie op de korte keten.

Fotogalerij

steven van hyfte
zaai
noel de causmaecker
Ontmoeting1
ontmoeting2
oogst noel de causmaecker
rene dedobbeleer
dedobbeleer
marketing1
dyckbrood